Deze Staub braadpan, ook wel cocotte genoemd, is gemaakt van massief gietijzer. Gietijzer staat erom bekend dat het uitstekend warmte vasthoudt en deze warmte geleidelijk en zeer gelijkmatig verspreidt. Eenmaal heet kun je het pitje lager zetten. Het omgekeerde geldt ook, de pan blijft ook langer koel. Zo kun je je gerechten ook buiten de koelkast langer koel houden op een hete zomerdag. Deze eigenschappen maken gietijzeren pannen perfect om in te koken, braden en stoven.
Staub pannen zijn oerdegelijk en gaan generaties lang mee. De pan is breed inzetbaar. Ongeacht de warmtebron. Of je op inductie, gas of iets anders kookt maakt niet uit. Naast dat de pan zich op ieder type fornuis thuis voelt staat hij ook prachtig op tafel dankzij de intens diepe kleuren van het emaille.
Braadpannen met speciaal deksel
De braadpannen van Staub zijn allen voorzien van een speciaal deksel. Aan de binnenkant van dit platte deksel vind je bobbeltjes. Deze bobbeltjes zien er uit als druppeltjes en zijn gelijkmatig verdeeld over de deksel. Tijdens het koken valt het kookvocht terug in de pan via deze uitsteeksels. Doordat deze zo gelijkmatig verdeeld zijn valt het kookvocht ook gelijkmatig terug in de pan, in plaats van via de rand zoals bij veel andere pannen. In het midden van de pan valt hierdoor tot 9 keer meer vocht terug. Je gehele gerecht komt hierdoor goed op smaak. Door het gewicht van de deksel en de goede afsluiting blijft tot tien procent meer vocht in de pan!
Ook over de buitenkant van de deksel is nagedacht. De rand is verhoogd zodat je ijsblokjes aan de buitenkant op de deksel kunt leggen, hierdoor kun je het condensatieproces in de pan versnellen. Tijdens de bereiding kun je ook de lepel boven op de pan leggen. Zo heb je altijd de lepel in de buurt van de pan. De knop op de deksel is bestand tegen temperaturen tot 250 graden Celsius. Handig in de oven!
Majolica-email: glanzende, intens diepe kleuren
Met behulp van de zogenaamde majolica-emaille techniek wordt de diepe intense emaillekleur bereikt met hoge glans. Iedere pan wordt met twee à drie lagen emaille bedekt. Een basiscoating bedekt het gietijzer. De tweede laag geeft de pan de gewenste kleur en de laatste laag zorgt voor de hoge glans met contrasterende nuances.
Het productieproces
Het gesmolten gietijzer wordt in een zandvorm gegoten. Iedere zandvorm wordt slechts eenmaal gebruikt dus iedere pan is uniek. Overtollig gietijzer wordt verwijderd na de pan uit het zand te hebben gehaald. Ook alle resten van het gietzand en overige onvolmaaktheden worden verwijderd. Daarna wordt het gietijzer voorbereid voor de emaillelagen. Na het aanbrengen van de emaille lagen wordt de pan 30 minuten lang op 800 graden Celsius gebakken. Het resultaat is een oerdegelijke pan die generaties lang meegaat!
SPECIFICATIES
Merk
Staub
Kleur
rood
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor: Elektrisch | Gas | Halogeen | Inductie | Keramisch
Gietijzer
Vaatwasserbestendig
Staub braadpan rood 24 cm van € 229,00 nu € 185,00